Historien bag Svaneke Bolcher



Der gik 4 - 5 år med planlægning, afprøvning af mange forskellige nye og gamle opskrifter. Idéen var jo også at smag og kvalitet skulle være et særligt kendetegn for Svaneke Bolcher. Da de rigtige lokaler blev ledige, var beslutningen hurtigt truffet og Svaneke Bolcher var en realitet.

Bolcher med firmalogo er blevet udviklet gennem årene og er i dag så stor en succes, at ordrelisten er så lang at man må regne med leveringstid.

Svaneke Bolcher er beliggende i en over 200 år gammel købmandsejendom på torvet i den idylliske by Svaneke på Bornholm.

Ejeren, Thomas Ibsen er udlært skibskok, har sejlet i 18 år som kok og hovmester. Der er cirka 10 personer ansat i sæsonen, samt 2 - 3 i vintersæsonen.

Produtionen foregår efter de gamle håndværksmæssige principper, hvor der bliver lagt vægt på kvalitet, både med smag og udseende.

Sådan laver vi vores bolcher


Når man skal lave et bolche skal bolchemassen først koges. Derefter hældes massen ud på det store vandkølede jernbord og der tilsættes smag og farve. Massen køler af og får nu en passende konsistens.

Så skal massen trækkes over krogen, det er et både hårdt og varmt arbejde der "kræver sin mand". Når massen får den lyse farve er det tid at lægge mønsteret i.

Nedenfor kan du se metoden på video.